Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Μυρακτής

Οι Νέοι Βύρωνος επιστρέφουμε σύντομα στη φυσική μας έδρα, μετά από ένα χρόνο προσφυγιάς. Το κλειστό γυμναστήριο Μυρακτής παραδίδεται σε σχολεία και σωματεία.

Το νέο γήπεδο έρχεται στο επίπεδο των υπόλοιπων του δήμου, τα οποία όλα μας τα τμήματα έβλεπαν μόνο ως “φιλοξενούμενα”. Τα αιτήματά μας να μοιραστούν το βάρος του εγκαταλελειμμένου Μυρακτής τμήματα από όλα τα σωματεία δεν εισακούγονταν και μας ζητήθηκε υπομονή. Σπάνιες ήταν οι χρονιές που έστω και ένα τμήμα ανδρών και γυναικών άλλων σωματείων έκαναν χρήση του γηπέδου, όπως τα δικά μας, τα οποία έπρεπε να σταματούν τις προπονήσεις όταν έβρεχε, να ντύνονται ζεστά όταν έκανε κρύο, ενώ το σωματείο μας συμμετείχε ενεργά στον καθαρισμό της ανεξίτηλης βρωμιάς του δαπέδου ή στην αποκατάσταση βλαβών. Αυτά και άλλα που επιλύαμε καθημερινά ήταν λυμένα για τα παιδιά άλλων σωματείων.

Εποχές που θέλουμε να αφήσουμε πίσω, ως προς την άδικη κατανομή, αλλά όχι ως προς τα αποτελέσματα των τμημάτων μας, τα οποία σε “πείσμα” των θεών, κατάφεραν ακόμα και φέτος, με λειψές προπονήσεις, να φέρουν προκρίσεις σε πολλά φάιναλ φορ της Αθήνας, χρυσά μετάλλια, συμμετοχή σε τελική φάση πανελληνίου και πολλά άλλα που έγιναν εφικτά μέσα από την πολλή δουλειά αθλητών και προπονητών.

Εκεί που στερεύαμε όλοι μας από δυνάμεις, ο Δήμος κάνει τελετή παράδοσης του πολυαναμενόμενου “νέου”, όμορφου, Μυρακτής και το γιορτάζουμε. Ωστόσο, ανυπομονούμε να ακούσουμε αυτά που έχει να μας πει ο δήμος στις 25/5. Ας πάψουν οι Αντίνοοι, οι Δημοπτόλεμοι και οι λοιποί μνηστήρες. Με την τήρηση των συμφωνηθέντων από πλευράς του δήμου, η Οδύσσειά των 510 αθλητών μας και των οικογενειών τους τελειώνει!