ΑΟ Νέοι Βύρωνος – ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά (6ος γύρος)

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τις λεπτομέρειες του πρόσφατου ομαδικού ματς σκακιού, στο οποίο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν αθλητές του ομίλου μας απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ στον 6 γύρο του πρωταθλήματος Β Τοπικής.

Η ομάδα μας αποτελούνταν από οκτώ παίκτες, ο καθένας με το δικό του μοναδικό στυλ και στρατηγική. Οι αντίπαλοί μας ήταν ένας τρομερός όμιλος που διεκδικεί φέτος την άνοδο και ξέραμε ότι θα έπρεπε να βάλουμε τα δυνατά μας για να έχουμε μια ευκαιρία στη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να χάνει από νωρίς πόντους, χάρη σε μερικές έξυπνες εναρκτήριες κινήσεις και μερικές εύστοχες θυσίες από τους αντιπάλους μας στις σκακιέρες δυο, τρία, τέσσερα και οχτώ, στις οποίες η μάχη τελικά χάθηκε. Ωστόσο, οι αντίπαλοί μας δεν έπρεπε να μας υποτιμήσουν. Λίγο αργότερα άρχισαν να αισθάνονται την αντίσταση και την αντεπίθεση.

Καθώς το παιχνίδι προχωρούσε, η ένταση συνέχισε να αυξάνεται, με κάθε ομάδα να εξετάζει προσεκτικά την επόμενη κίνησή της. Οι αντίπαλοί μας ήταν αμείλικτοι και φαινόταν ότι η νίκη έγερνε σύμφωνα με τις αρχικές πιθανότητες.

Ωστόσο, αρνηθήκαμε να τα παρατήσουμε και η αποφασιστικότητά μας απέδωσε καρπούς. Σε τελικές, δραματικές κινήσεις, καταφέραμε να πετύχουμε μια ισοπαλία στην πρώτη σκακιέρα και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερους βαθμούς για την ομάδα μας με δυο νίκες στις σκακιέρες έξι και επτά και μια ισοπαλία στην σκακιέρα πέντε η οποία αν διαρκούσε λίγο ακόμα είναι σχεδόν βέβαιο θα μας έδινε άλλο μισό βαθμό. Τελικό σκορ 3-5.

Ήταν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία και νιώθουμε προνομιούχοι που βρεθήκαμε ανάμεσα σε τόσο έντονες και συναρπαστικές παρτίδες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παίκτες μας για την δεξιοτεχνία και την ομαδική δουλειά τους, καθώς και τους αντιπάλους μας που μας ώθησαν να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας.

Tέλος, ήταν μια μεγάλη υπενθύμιση της δύναμης της συνεργασίας, της επιμονής και της ευγενούς άμιλλας, η χαρά που ένιωσαν οι αθλητές με την ανάλυση παρτίδων που ολοκληρώθηκαν, μεταξύ των αντιπάλων αθλητών των δυο ομάδων. Αυτή είναι μια εμπειρία που μόνο το στο άθλημα του σκακιού προσφέρεται.

Παρακάτω ακολουθεί πίνακας των αποτελεσμάτων του αγώνα.

ΑΟ ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΟ ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ3-5ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
1ΒΕΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ½-½ΛΥΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
2ΤΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ0-1ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ0-1ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ0-1TROMP WALTER ALEXANDER
5ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ½-½ΓΚΑΒΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6Προβιας Γεωργιος1-0ΝΟΜΙΚΟΣ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ
7ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ1-0ΤΑΛΑΒΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΒΙΚΤΩΡΙΑ
8ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ0-1ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ