O δρόμος της προσφοράς, της αναγνώρισης της προσφοράς και της απόδοσης του δικαίου.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν γεμάτη αναμετρήσεις που έχουν επαναληφθεί πολλάκις στο παρελθόν από τις αρχές του 20ου αιώνα.

AEK Athletic Club Πανερυθραϊκός Α.Σ. – Βόλεϊ T.Α.Α. Παναθηναϊκός Α. Ο. – Men Volleyball Team και Νέοι Βύρωνος *Volleyball* έχουν μακρά ιστορία (η ΑΕΚ μάλιστα θα γιορτάσει, όπως κι εμείς, το 2024 τα εκατό έτη προσφοράς). Άλλοτε κερδίζουμε, άλλοτε χάνουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι μεταξύ μας αγώνες θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα γιατί η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των τεσσάρων αυτών σωματείων (μεταξύ εκλεκτών άλλων που έχουν την υπομονή να στηρίζουν τους αθλητές από τα “μικράτα” τους) εγγυάται το μέλλον τους.

Μία διαφορά: Ενώ το γήπεδο αυτών των ομάδων εκτιμάται ως προσφορά στην κοινωνία, αναγνωρίζεται και τους βοηθά στην ανάπτυξή τους (όπως είναι και το δίκαιο για ομάδες με τέτοια προσφορά), το παλαιό γήπεδο του Α.Ο. Νέοι Βύρωνος (που παρά το μικρότερο μέγεθός του έγινε δωρεά για να φτιαχτεί κάτι πολύ σπουδαίο: συγκρότημα τριών σχολείων), στα μάτια κάποιων είναι πρόβλημα και αντικείμενο φθόνου.

Οι προπονήσεις στο μικρό κλειστό που μας απέμειναν μετά τη δωρεά κουτσουρεύονται.

Εκεί που του χρώσταγαν θα του πάρουν και το βόδι θα έλεγαν οι παλαιότεροι, όμως δεν θα αφήσουμε εμείς και ελπίζουμε ούτε το Δημοτικό μας Συμβούλιο αυτό να συμβεί. Το χρωστάμε στα παιδιά να τους δείχνουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος από τον φθόνο, την αγνωμοσύνη και (το χειρότερο από όλα) την αδιαφορία για το δίκιο των άλλων: ο δρόμος της προσφοράς, της αναγνώρισης της προσφοράς και της απόδοσης του δικαίου.

Στα προεόρτια της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του Α.Ο. Νέοι Βύρωνος θα κληθούμε να πούμε τη δική μας ιστορία για την προσφορά του ιστορικού αυτού σωματείου στη γειτονιά μας, στην οικογένειά μας και στην προσωπική μας βελτίωση. Σε αυτές τις αφηγήσεις απευχόμαστε να αντιπαρατεθούν μικροπολιτικές και προσωπικές ατζέντες. Χρέος μας, να καταδειχθούν οι παραφωνίες και να καλυφθούν από τα χαμόγελα των παιδιών και τον θόρυβο της αναπήδησης της μπάλας του μπάσκετ ή του βόλεϊ που τόσο έχουμε συνηθίσει και συνεπάγεται υγεία στο σώμα και στην ψυχή, μικρών και μεγάλων.