11/10/2021

Δεύτερη εβδομάδα (4-10/10) αγωνιστικών υποχρεώσεων

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα (4-10/10) των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων τα τμήματά μας σχεδόν διπλασίασαν το σερί νικών και μέτρησαν 11/11 νίκες με σύνολο 4 χαμένα σετ.

Τώρα είναι ευκαιρία να τονίσουμε ότι οι νίκες δεν είναι ο μόνος στόχος των τμημάτων μας. Σκοπός μας είναι οι αθλητές μας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό τους (και ως προς το ήθος και τη συμπεριφορά) και να γίνονται καλύτεροι ομαδικά και ατομικά. Αυτό μπορεί να συμβεί ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Αυτός είναι ο λόγος που την ήττα των γυναικών τη Δευτέρα, εκτός έδρας από την ομάδα του Παπάγου με 3-1 δεν την δεχόμαστε μεν με χαρά, κρατάμε δε τις ενδείξεις που θέλουν αφενός την νεανική μας ομάδα να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και αφετέρου μας δίνουν πολλές και βάσιμες ελπίδες για το άμεσο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες και οι προπονήσεις αυτή την περίοδο σημαίνουν σχεδόν διπλάσιο φόρτο και ευθύνες για προπονητές, εφόρους και μέλη του σωματείου. Είμαστε μεταξύ εκείνων των σωματείων που τηρούν το πρωτόκολλο της ΓΓΑ με σκοπό να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Αυτό συνεπάγεται πρόσθετο χρόνο & κόπο. Κάποιες φορές καλούμαστε να απαντήσουμε ήρεμα σε υψωμένες φωνές που ρωτούν «σε άλλα γήπεδα μας άφησαν, εσείς γιατί;». Η απάντηση μας είναι ότι εκτός από σύννομοι πρέπει να είμαστε και «σωστοί» απέναντι στα παιδιά. Η συμπεριφορά μας και όχι τα λόγια μας δείχνουν το παράδειγμα. Οι κρυφές εξαιρέσεις και τα «έλα τώρα» δεν διαμορφώνουν χαρακτήρες.

Η πολιτεία μετακύλησε την ευθύνη τήρησης και ελέγχου των πρωτοκόλλων στα σωματεία. Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως δεν γινόταν αλλιώς εφόσον θέλουμε παιδιά και γονείς πίσω στα γήπεδα. Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και έχουμε ομολογουμένως κουραστεί. Δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς τη βοήθεια γονέων όπως η Σπυριδούλα Κ., η Κατερίνα Γ. και ο Δημήτρης Φ. (αφήνω πολλούς χωρίς αναφορά). Οι αγώνες του σωματείου είναι περί τους 15 κάθε εβδομάδα. Οι προπονήσεις είναι πολλαπλάσιες.

Ευχόμαστε σε όλους καλό κουράγιο και μία πλούσια (και ολοκληρωμένη) αθλητική χρονιά.