2/5/2018

ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ


 

Αντί Δελτίου Τύπου

Φέτος έγινε αθόρυβα, γιατί τον κρότο τον δημιουργούν οι ψηφιακές τεχνολογίες, οι αφίσες και οι παράτες. Οι Νέοι Βύρωνος πρωταθλητές Αθήνας απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο. Τα πέντε σετ χρειάστηκαν δύο φορές για να καμφθεί η αντίσταση του Πηγάσου και το 0-2 της κανονικής περιόδου να γίνει 3-2. Εδώ κάπου λένε «όλα τα είχε το ματς», ας δούμε όμως τι δεν είχε: δεν είχε διάσημους, δεν είχε πολυπληθείς αποστολές φορέων, δεν είχε κανάλια και συνεντεύξεις, δεν είχε οργανωμένα θεάματα. Είχε βόλεϊ και ωραίο μάλιστα, του είδους που σου ανοίγει την καρδιά, που σου σπάει την καρδιά. Και είχε κόσμο, πολύ κόσμο, εκείνον που δεν τον νοιάζει να κάτσει στο πάτωμα ή να βλέπει το μισό μόνο γήπεδο πίσω από μία πόρτα. Ήταν ωραίοι οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, με τα πράσινά τους, τα γαλάζια τους, με τα παιδιά τους, τους κρότους τους, τα συνθήματά τους και την κόσμια συμπεριφορά τους. Ανάμεσα σε αυτούς και αθλητές που έχουν βάλει το λιθαράκι τους για τις σημερινές επιτυχίες.

Η απονομή έγινε όπως πρέπει σε ένα ξεχαρβαλωμένο αλλά φιλόξενο γήπεδο. Τα φώτα πάνω στους ομιλητές έλειπαν. Το ίδιο και οι ομιλητές. Βραβεύτηκε ο Πήγασος, πήραν οι αθλητές το μετάλλιό τους. Χειροκροτήθηκε ο Πήγασος. Ένα μικρόφωνο κρυμμένο πίσω από σώματα άφησε να ακουστούν δύο λόγια:

Μπράβο στον προπονητή Μάριο Παπαδούρη που του δόθηκαν παιδιά, αγόρια και κορίτσια και τα έκανε αθλητές άξια για πρωταθλήματα και ταυτόχρονα άξια για πτυχία και καλές παρέες.

Μπράβο στα παιδιά που έγιναν άνδρες και γυναίκες και στελεχώνουν τα τμήματα του συλλόγου και ενίοτε πετυχαίνουν, εκτός από τα σημαντικά να πάρουν και μετάλλια -εδώ κάπου ζητήθηκε από προπονητές, παίκτες και παλιές δόξες να αφιερωθεί η νίκη στον επί 40 χρόνια πρόεδρο που θα χαιρόταν από ψηλά με την επιτυχίες του Μάριου, του Μιχάλη και των ανδρών, του Χρήστου, του Κώστα και των γυναικών. Δεν χρειάστηκε. Όσοι τον έχουν στην καρδιά τους, δεν χρειάζονται αφιερώσεις. Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να μείνει από εκείνη την προσπάθεια, στης οποίας τα χνάρια πατάμε, θα το μεταδώσουμε εμείς με τον τρόπο μας στα παιδιά μας. Για να το μάθουν και τα υπόλοιπα, ας φροντίσει η Oμοσπονδία.

Μπράβο στην ανδρική ομάδα που τα κατάφερε με όλες τις δυσκολίες που έχουν οι συνοικιακές ομάδες και τέλος ένα ευχαριστώ στον κόσμο, που στην ολιγόλεπτη απονομή είχε γίνει ήδη ένα κουβάρι με τις ομάδες, τους παλιούς αθλητές, τους προπονητές, τους εφόρους και τραγουδούσαν μαζί και χοροπήδαγαν.

Η ανδρική μας ομάδα φέτος, η γυναικεία μας ίσως αργότερα, είναι στον προθάλαμο της Α2. Μένουν κάποιοι αγώνες. Εάν είναι όμως να μπούμε στα σαλόνια της, δεν θα φοράμε κοστούμια. Θα μπούμε με τις φόρμες. Και όλοι μαζί, ένα κουβάρι.

Το ΔΣ εκ μέρους όλων στον Α.Ο. Νέοι Βύρωνος για τον 5ο τελικό της Β' Εθνικής Ανδρών πετοσφαίρισης στις 30 04 2018